Dritt lei falske AP og AUF politikere.

Det er synd på 23 år gamle Cecilie Herlofsen, det burde finnes en løsning. Men all den tid AP og AUF selv ovenfor andre som har opplevd nesten å bli drept og utsatt for overgrep som barn eller ungdom, ikke gjør noe som helst – da blir slik de her agerer for en av sine egne, rett å slett kvalmt. Hvorfor skal da deres egne få eller ha det bedre enn alle andre, det er spørsmålet.

Husk da på at Ap’s egen representant Lise Christoffersen selv skrev under på – “FINNER INTET KRITIKK VERDIG I AT ET BARN HAR BLITT UTSATT FOR OVERGREP”.  Les om det her: Utdypning om “DEN GRUSOMME LISTEN” Husk å lese alle underposter (linker) også.

Følg meg på Twitter: Mr. Black Rubber Duck @MrBlackRubberD1

Frp-politiker Bjørnar Laabak raser mot behandlingen av Utøya-offer Cecilie Halvorsen. Men er ikke et hakk bedre selv – da han ikke ville gjøre noe for barn og unge utsatt for overgrep. “DEN GRUSOMME LISTEN”
Sofie Tømmerås Lyshagen (tidligere AUF & AP) – Ber om tid; “- Psyken etter terror har ingen tidsfrist”. Men hvorfor setter da politikere tidsfrister for andre. Andre er naturligvis ikke like mye verdt.

 

 

Jeg en mannssjåvinist og kvinne hater?

I følge kommentarene så er jeg altså mannssjåvinist og kvinne hater, og som om det ikke er nok så fordreier jeg virkeligheten – sprer løgn og fantaserer.

Skal man ta disse kommentarene seriøst, så vil det altså si det samme som at de ca. 60-70% av kvinner som sier at de opplever seksuell vold, trakassering etc. en eller flere ganger i løpet av livet – de lyver alle sammen, de forvrenger og fantaserer. For det som gjelder menn må da også med nødvendighet være likt for kvinner.

Men ut i fra kommentarene kan man jo lese om de vanskeligheter som faktisk eksisterer i samfunnet, og ikke minst se noe av grunnen til hvorfor den likestillingen kvinner selv roper etter, ikke er så viktig like vell.

Enkelte kan jo ikke ha fått med seg når jeg først skrev og publiserte innlegget første gang (16.06.2018 – nesten en uke før det som har blitt publisert om sove voldtekter). Andre omtaler andre som har kommentert i ordelag som egentlig ikke burde ha vært lovlig. Det er vist mange “gale” kvinner der ute, stakkars alle de andre jentene/kvinnene.

Jeg vurderte å stenge kommentar feltet, men lot det komme det som kom istedet – viktigere å få det ut, enn å skjerme. Det var et par kommentarer jeg bare tok å slettet, skulle kanskje ikke ha gjort det.

Det er synd (egentlig forferdelig) at media ikke har like stort fokus på dette som når det gjelder kvinner som opplever voldtekt. Enkelte media er jo mer opptatt å skrive om mote, skjønnhet, velvære etc. Men for de mediene er lett kledde damer og hva enkelte har kjøpt av klær etc. viktigere enn et alvorlig tema – for det alvorlige selger naturligvis ikke så mye som det andre.

Jeg er for 100% like stilling bare for å ha sagt det, men likestilling er også en toveis gate. Men all den tid dagens samfunns forordninger ikke legger til rette for dette, og når motstanden fra selv kvinner er så stor – vil det nok ta lang tid før vi får en 100% likestilling mellom kvinner og menn.

Her er en av kommentarene, fra Stavanger.

Klikk på bilde for større versjon.

For å lese de andre kommentarene kan du lese her:

Det er voldtekt – men hvorfor fornekter de det………

Heldigvis så kom det noen litt mer saklige og fornuftige kommentarer også.

Og med dette setter jeg et lite punktum – for nå er det ferien som prioriteres.

God og fin sommer til alle!

 

Etter kontakten med Ida Berg Hauge – Direktør for Opplysningskontoret for Meieriprodukter.

Derfor bestemte jeg meg for å se litt nærmere på dette, og kom da frem til at jeg må si noe om kosthold generelt og da det som ble tatt opp i denne litt opphetede debatten – TV2 Saken. Så jeg har da også sjekket ut opplysninger fra Helsedirektoratet, men også opp i mot annen forskning i forhold til kosthold og anbefalinger. Jeg har også sett på flere blogg innlegg hvor det er kosthold råd i forhold til vekttap (slanking), trening etc.. 

Det jeg fant var på ingen måte overraskende, men svært mye uheldig. Kosthold råd som vil gjøre næringsinntaket veldig ensrettet, noe som kan være helse skadelig. På den annen side fant jeg også positive kosthold råd, med vekt på variasjon.

Nå er jeg ingen ernærings ekspert eller slikt, men jeg har en del erfaring – men jeg kommer ikke til å henge ut noen, dette er altså helt generelt. Og noen av de kosthold rådene jeg fant, er direkte farlige. Noen var veldig ensrettet, ofte spesifikt opp i mot vekttap (slanking) – andre omhandlet kosthold og trening. Men det var relativt få som faktisk så på det totale kostholdet, noe som er svært viktig for å få best mulig mental og fysisk utvikling – når det kommer til yngre personer.

Eldre individer burde forstå at mye av dette som anbefales, faktisk kan og vil kunne føre til såkalt jo-jo slanking – hvor man risikerer å faktisk gå opp i vekt. Jeg har selv kommet med noen kosthold råd i noen av mine blogg innlegg – heldigvis har ingen hatt noe å utsette på disse, Ida Berg Hauge har selv vært innom bloggen og lest – og hadde intet negativt å si om de få rådene jeg har gitt. Andre har da også sett at de råd jeg har gitt bygger på god viten og ut i fra forsknings resultater.

Litt mer konkret, men fremdeles generelt – da jeg ikke vil henge ut noen spesifikt, men håper heller de bloggerne går litt i seg selv og tenker mer igjennom de kosthold rådene de gir andre. Men også slik at de som leser om kosthold råd på ulike blogger, facebook sider etc. tenker seg om, og søker mer informasjon før de legger om kostholdet – helst bør den enkelte snakke ned sin fastlege, som da kan henvise til en ernæringsrådgiver.

Først til barn og unge som er i utvikling, her bør det på ingen måte henstilles til å snevre inn kostholdet i forhold til slanking, trening etc. et godt variert kosthold bør være det som er å anbefale. Et kosthold med mye frukt, bær, grønnsaker, fisk, grovt brød, egg, melk og juice (begrens mengden av rødt kjøtt, mettet fett, salt og sukker). Det barn og unge kan trappe ned på er forbruket av hurtig mat, hamburgere, pølser, pizza og naturligvis godterier. Frukt, bær og enkelte grønnsaker er faktisk noe som er godt egnet som hverdags kos – man skal ikke ta bort helge kosen/godteriet fra barn og unge.

Når det kommer til ungdommer og tidlig voksne, så har ikke utviklingen av kropp og hjerne stoppet opp. Så et variert kosthold er fremdeles viktig, men mange ungdommer og tidelig voksne trener, og noen synes de har lagt på seg. De ønsker å få mest mulig ut av treningen, så de bruker kosttilskudd etc. men det er faktisk det det er – et tilskudd, ikke noe som skal erstatte et godt variert kosthold (kostholdet for barn og unge gjelder fremdeles å opprettholde). For de som ønsker å gå ned i vekt, du skal beholde det varierte gode kostholdet – heller spise litt mindre og øke aktivitets nivået. Jenter trenger faktisk å drikke melk, mer enn det gutter gjør – tenk på det, gutter bør for det drikker mer melk enn det de gjør pr. i dag.
 
Så til de voksne (over 30 år, gamlingene – de som levde før dinosaurene), et godt variert kosthold er fremdeles det viktigste – det vil kunne forebygge mulige helse utfordringer senere, eller er håpet kanskje å dø ung å bli et vakkert lik.

Så et kosthold med mye frukt, bær, grønnsaker, fisk, grovt brød, egg, melk og juice (et begrenset inntak av rødt kjøtt). Er altså det som bør følge en gjennom hele livet. De som ønsker å gå ned i vekt, bør spise litt mindre og øke aktivitets nivået. De som trener trenger naturlig vis mer av byggeklossene for å utøke muskel massen, ikke mindre. Mange bruker da slike kosttilskudd pulver/piller/drikker, og det er greit – men det skal taes ved siden av et variert og godt kosthold. Å trene for å bli slank, gjøres ikke ved å fjerne byggeklossene kroppen trenger – det kan og vil om mulig skade kroppen mer enn det vekttapet man får, slanke trening er en kunst man ikke overlater til tilfeldige kostholds og trenings råd. Ønsker mann å få en endret livsstil, få fastere kropp (mer muskler) eller/og minske kroppsvekten – bør det skje i samråd med lege, ernæringsrådgiver og trening/fysikalsk rådgivning.

Nå er jeg så gammel at jeg ikke aktivt trener for å utøke muskelmasse eller direkte driver å slanker meg, men holder kroppen så godt som mulig med et godt variert kosthold og god aktivitet gjennom hele dagen. Men en ting gjør jeg fremdeles hver morgen, for uten et glass melk om morgenen – så starter liksom ikke dagen ordentlig, samens med et egg og et glass appelsin juice. Sammens med 2 skiver brød, gjerne med ost og kylling/kalkun pålegg. Jeg har en tro på at frokosten er et av de viktigste måltidene, for uten om middagen. Lunsj er ofte bare litt frukt og grønt, kveldsmat hender det ofte jeg skipper/avstår fra – kroppen trenger ikke så mye næring når den hviler/sover.

Men så er det også slik at når jeg var yngre, så hadde vi ikke alle de kosttilskudd etc. som finnes i dag – når jeg trente med å løfte skrap jern/vekter, så da spiste man biff og rå egg. For å få proteinene man trengte til muskel oppbygningen, og det funket det den gangen – og vil sikkert gjøre det i dag også. Og når jeg studerte, spesielt til eksamener etc. så økte man hjerne føden med mer frukt, grønt og bær – noe jeg tror vil fungere like godt i dag.

Men som sagt, skal du slanke deg, trene styrke og utholdenhet – eller begge deler kanskje, søk faglig råd fra lege, ernæringsrådgiver og trening/fysikalsk rådgivning. Husk din kropp er og vill aldri bli den samme som den som blogger om sin trening, slanking etc.

 

Hvem er bak masken?

Det er ofte bra å ha en slik maske, så lenge man også klarer å legge den bort. Den er god å ha når man skal i et møte i arbeidssammenheng eller når svigerfamilie kommer på besøk – men også på den første “daten” med en ukjent. Det er situasjoner man ønsker å fremstå som behersket og kontrollerte – ikke en situasjon hvor man til å begynne med vil vise sitt indre følelses liv. 

Det å kunne legge bort masken, er like viktig som å kunne leve. Men enkelte klarer aldri å legge bort masken, slike individer har store utfordringer i livet – deres virkelige liv kommer aldri frem, noe som ofte medfører tragedier og død.


Hvordan se bak masken?

Det fleste individer klarer å se igjennom andres masker, men det er da de som ikke klarer dette, som regel fordi deres egen maske er for alt opp slukende – deres maske hemmer deres egen innsikt, og dermed også forståelsen for andre.

Hver dag samhandler vi som individer med våre masker på, og vi ser de andres masker – men det er helt i orden, fordi vi både vet og ser også forbi masken det andre individet har. Vi har lært oss at det alltid finnes noe bak masken, på godt og vondt. Vi vet det på grunn av vår egen innsikt og forståelse, vår maske er ikke altoppslukende.

Så hva avslører deg som individ, selv med ditt blank polert og kontrollert ansikt (maske) utad. Det er alle de små tingene, slik som øyne, smil, holdning, talemåte etc. – dette tolkes ut i fra den erfaring og egen innsikt den enkelte har.


Alle ønsker å bli sett

Det menneskelig å ønske å bli sett, like menneskelig som å skule de indre følelser og tanker for fremmede. Selv om de fleste synes det er litt skummelt, så vil de fleste også ha anerkjent sine håp og det de frykter. Masken som bæres er et skjold, selv om det også kan være lett å se igjennom – men det begrenser innsynet, inntil maske bæreren selv lar masken falle.

Men så når personen lar masken falle, så åpner vedkommende seg ikke bare for innsyn, men også for mottak av motpartens indre følelser og tanker – for når en først lar masken falle, så vil som oftest også motparten la masken falle (så sant masken ikke er altoppslukende hos individet).

For dette går begge veier, slik du ønsker/lengter etter å bli sett – vil andre lengter etter å bli sett også. Og på den måten vil da de individer som lar masken falle kunne dele de mest intime indre følelser og tanker.


Bak masken

Så hva finner du bak masken – du finner den virkelige personen. Den du bare kunne ane hvem var, ut i fra den erfaring og egen innsikt du selv har. Du blir ikke distrahert av overflatedetaljer (masken), du finner det virkelige følelses mennesket og det menneskets tanker – og slik du da anerkjenner det menneskets virkelige personlige håp og frykt, slik vil de også anerkjenne deg (så sant du lar din maske falle).

Når så maskene har falt, da kan du også fornemme ditt eget innerste vesen – slik du fornemmer din motpart. Det gir følelsen av å være i live inne i den andre personen – anerkjennelsen av den andres håp og frykt, gir deg selv den anerkjennelse du lengtet etter.   

Det er gjennom å la masken falle du vil finne den/de som selv lar masken falle – for å gi til kjenne den virkelige personen bak masken, og dermed også la andre få ta del i og ble en del av dem som person.


Sist men like viktig: Vær glad i den personen du selv er, på godt og vondt – med dine håp og frykter. Men la masken falle – del med andre den virkelige deg. Ikke bygg ditt liv på en blank polert fasade (maske), for det vil skyve andre bort fra deg.

 

Bli lykkeligere i dag


Mange ønsker seg forskjellige tingen som de mener vil gjøre livet lykkeligere, slik som: “Mer tid”, “Mer penger”, “Mer moro”, “Mer tålmodighet”, “Mer kjærlighet”, etc..

Mange forsøker nettopp å løse det de anser vil gi mer og å få lykke i livet med flere og mere tingen, det blir en jakt på lykken – som aldri tar slutt.

Men ved å prøve noe annet, så kan hvis mulig jakten få en slutt – lykken kan finnes, men det vil kreve litt. 

Så hvorfor ikke prøve, man har intet å tape. Her er noen punkter, som kan om mulig gjøre deg lykkeligere:

A. Vær en optimist.
Optimister er lykkeligere og lever lenger. Fokuser på det positive, ikke det negative. Velg for å få mest mulig ut av livet ved å se den lyse siden.

B. Takknemlighet.
Følelse av takknemlighet gjør oss lykkeligere, det er faktisk målbart. Alle har vi prøvelser i livet, og det kan få livet til å virke grått og trist – enkelte ganger helt mørkt. Men faktisk så er det slik at når livet er trist, grått eller helt mørkt, at du skal tenke over og konsentrere deg om de ting du har å være takknemlig for. Vær takknemlig for det du har, ikke tenk på hva som kunne ha vært.

C. Om motgang/ubehag.
Ingen liker ubehag, de fleste ønsker å rømme bort fra det som måtte være ubehagelig – slutt med det, løper du bort i fra det ubehagelige gjør du det bare verre for deg selv senere. Ved å gripe tak i det ubehagelige når det oppstår, så vil du bruke mindre tid på å komme over det – du vil få mer tid til glede. Bruke minutter når det ubehagelige skjer, eller timer og dager senere – valget burde være enkelt. På denne måten øker du også den selvbevissthet i møte med ubehag og motgang i livet ditt.

D. Velg ekte kjærlighet.
Mange tror at kjærlighet bare er det de føler for en annen, en kjæreste, ektemake, sitt barn, et hus dyr etc.. Og ja, det er kjærlighet det å være glad i noen, men for at det skal være ekte kjærlighet må den være betingelsesløs. Men den viktigste ekte kjærligheten man må ha er kjærligheten til seg selv, og den må starte tidelig i barndom og ungdoms tiden – for å få lykke kreves det at du aksepterer og elsker deg selv akkurat som du er, med alt det du er og uansett hvor du befinner deg i livet.

E. Selvbevissthet – å se inn i deg selv.
Lykken du ønsker i livet, for å få et lykkeligere liv – er ikke lengre unna enn deg selv. For mange blir det er jakt, men den jakten ødelegger for den lykke de egentlig alt har – men som de ikke er klar over. Jakten gjør at de glemmer å se på de nære ting, og inn i seg selv. Hvis de som bruker så mye tid på å jakte lykke i tingen som; “Mer tid”, “Mer penger”, “Mer moro”, “Mer tålmodighet”, “Mer kjærlighet”, etc.. heller brukte litt mer tid på observasjon av det som er rundt, isteden for bare å stresse forbi – og det å se inn i deg selv, vil få et lykkeligere liv. 

For de som følger dette eller i det minste forsøker, vil ha mer tid til seg selv – men også til andre. Og blir både mer optimistiske og mer takknemlige, de vil også bedre takle motgang/ubehag – de vil naturligvis også vite å velg ekte kjærlighet.

Så hvorfor nøler du, har den jakten på lykke du har bedrevet til nå virkelig vert så vellykket at du har den virkelige lykken alt.

Ville du ikke fine ekte lykke da, eller ?

Do, Dass, Driter’n – det store toalett spørsmålet!

I dag har vi flere ulike toaletter; Dame toalett, Handikap toalett og Herre toalett. Ved siden av dette har vi også det rommet som omtales som stelle-rom.

Så hva er egentlig forskjellene på toalett rommene, for uten om at det på den ene typen har man det som blir omtalt som urinal – ellers er de temmelig like.

Med at rommene i seg selv er i utgangspunktet så like, og funksjonen de skal utgjøre/tilby også er den samme – så er altså rommene kun til for å bedrive segregeringspolitikk.

Segregering av kjønn og funksjons evne, og det i et samfunn der det ropes etter likestilling mellom kjønn og mellom funksjonsfriske og funksjonshemmede.

Så nå er det virkelig på tide at samfunnet tar tak i det store dritt spørsmålet. Skal vi ha en segregeringspolitikk eller skal vi ha en likestillingspolitikk.

Skal vi ha en segregeringspolitikk så må vi også få ulike handikap toaletter, for i dag må både handikappede menn og kvinner benytte samme toalett-rom.

Vi må også få ulike stelle-rom, slik at de menn som skal stelle sitt barn slipper å måtte bruke det samme rommet som kvinner har brukt til å stelle barn.

For det er jo grupper som ikke får oppfylt sitt krav til likestilling, med at de er underkastet til å måtte benytte rom som noen av et annet kjønn har brukt – således har altså den segregeringspolitikken som føres når det kommer til toalett og stelle-rom feilet i å ivareta likestillingen, som det ropes etter i samfunnet.

Enten må altså alle få sine representative toalett-rom og stelle-rom, under den segregeringspolitikken som føres – eller så må det innføres kjønnsnøytrale toalett-rom og stelle-rom, i en helhetlig likestillingspolitikk.

Det vil da også være økonomisk besparende å innføre kjønnsnøytrale toalett-rom og stelle-rom. Med at det vil være billigere for det offentlige og private å investere i enkle skilt, enn å bygge separate rom.

Så få samlet all dritten på ett sted, det er det viktigste, så settes det opp skilt på de ulike “båsene” – for handikap toaletter og stelle-rom settes det opp bare navn skilt uten symboler, altså kun tekst skilt.

På denne måten blir det ordentlig likestilling mellom gutter/menn og jenter/kvinner, for uavhengig av kjønn så er det jo få ting toalettrommet brukes til – for uten å kvitte seg med “dritten”.

Alternativt kan man også innføre slike felles toaletter som fantes før, uten skille mellom de som benyttet fasilitetene (se bilde under) – det var kanskje mer sosialt på den tiden, og en bedre forståelse for det naturlige. I alle fall god likestillingspolitikk.

Så tenk nøye over det store dritt spørsmålet……….For / imot  – segregeringspolitikk / likestillingspolitikk.​

God sommer !

 

Depresjon og Ensomhet er farligere enn tobakk eller overvekt

Dette er skummelt, for med så mange mennesker som har fått diagnoser vedrørende depresjon – og når så mange personer også sliter med ensomhet, eller følelsen av å ikke tilhøre et fellesskap etc. – lover det ikke godt for fremtiden, bare det er deprimerende å tenke på.

Personer som er deprimerte eller ensomme, kan finne det vanligvis vanskelig å holde seg selv i form – holde et balansert kosthold, opprettholde fysisk aktivitet eller generelt bare ta godt vare på seg selv.

Med at de som er deprimerte eller ensomme ofte misligholder sitt eget liv, gjennom dårlig kosthold, for lite aktivitet etc. så risikerer de altså å utvikle livsstil sykdommer som er like eller mer dødelige enn fedme og tobakksbruk i seg selv utgjør alene.

Og disse livsstil sykdommer kommer da på toppen av de psykiske utfordringene, noe som totalt sett vil gi høyere sannsynlighet for tidlig død – som da skyldes helse utfordringer, eller psykiske utfordringer som fører til selvmord.

Føler du deg selv deprimert eller ensom, søk hjelp – ingen er er tjent med at du lider, mange ønsker å hjelpe.

Kjenner eller vet du om noen som er deprimert eller ensom, gi en hjelpende hånd – den som hjelper andre, hjelper også seg selv.

 

Det er voldtekt – men hvorfor fornekter de det………

Ser man på de undersøkelsene som har blitt gjort, men som ikke kan anses som konklusive – da det har blitt gitt motstridende svar i fra de spurte, noe som indikerer store mørketall (antallet er trolig mye høyere). Men i følge tallene så indikeres det at ca. 18% av menn har opplevd seksuell vold fra sin partner, ser man bort i fra de motstridende svar og likestiller fysisk og psykisk seksuell vold – vil ca. 40% av menn si at de har opplevd seksuell vold fra sin partner. Men tallene er altså ikke konklusive, noe som kommer av at menn forblir tause – som følge av skam og følt mindreverdighet.

Hun presser sin partner slik at han drikke mer enn han egentlig vil, i sengen håner hun hans evne til intimitet – hun rister og slår ham, sier hun vil finne en annen. En ikke uvanlig situasjon, men mannen sier ingen ting – skam og skyldfølelse preger ham, dette er seksuallisert fysisk og psykisk vold. 

Men slik kvinnelig seksuell vold i et partnerskaps forhold er mer vanlig enn folk tror – men er lite diskutert, og satt fokus på. Den motsatte veien er mye mer i fokus, noe som kan indikere en skjev likestillings fokus – ved at kvinner/jenter vil bli oppfattet som det svake kjønnet, fremfor å bli likestilte med mannen. Det er ingen kvinnelige media personlighetene som i det hele tatt vil omtale eller diskutere dette, eller kvinner som tør å fremstå som seksuall vold utøvere.

Kvinnelige overgripere ovenfor barn, er og blir omtalt – både i media og i fag tidsskrifter. Men kvinners seksuell vold mot menn, det er lite omtalt – det er som om det har blitt sagt før: “Ingen penis – ingen skade”, når kvinner begår seksuelle voldshandlinger (fysisk og/eller psykisk) så skjer det altså ingen skade. Men realiteten er en helt annen, de seksuelle voldshandlinger har alvorlige konsekvenser for offeret. Men likevel ser det ut som om dette blir underrapportert – og i større grad bare bagatellisert.

Den fysiske og psykiske skade hos den mann som utsettes for kvinnelig seksuell vold, er like alvorlige og identiske med det kvinner sier de opplever og føler når de har blitt utsatt for seksuell vold fra en mann. Problemet er at kvinner fremhever seg selv som det svake kjønn, når det skjer – mens mannen forblir taus når det skjer, ut av skam og følelsen av mindreverdighet.

Folk (spesielt kvinner/jenter selv) har det vanskelig å anerkjenne seksuell vold fra kvinner/jenter, hadde kvinner/jenter erkjent disse fakta (slik som de fleste menn/gutter gjør), så ville det også vært et større fokus på dette. Men som da flere synes er det innbakt en forutsetning om samtykke, når to individer er i et forhold – og der igjennom et samtykke til alle fremtidige handlinger som skjer innenfor rammen av forholdet, så lenge det passer det kvinnen/jenta selv synes er akseptabelt. Det samme sies da også om menn, som ikke ser eller anerkjenne seksual vold fra menn/gutter mot kvinner/jenter.

Sexisme (kjønnsdiskriminerende holdninger) er en toveis gate, noe som gjelder begge kjønn – selv om det er flest kvinner/jenter som bruker ordet og hevder seg utsatt for dette, så er altså realiteten en annen. For sexisme handler om å ha eller utøve kontroll/makt i mot en annen som er urimelig eller usaklig basert på kjønn, ofte med trusler, vold eller psykisk undertrykkelse – noe som da faktisk kvinner/jenter gjør ovenfor menn/gutter. Og det i større omfang enn det den allmenne borger ønsker selv å se i øynene.

Kvinner/jenter bruker mange strategier for å tvinge sine partnere til sex uten å tvinge dem fysisk, mange manipulerer sine partnere følelsesmessig – denne tvangsstyringsstrategien forvirrer ofrene og gjør det vanskelig for dem å nekte sex og/eller å forlate forholdet helt og holdent, dette er psykisk seksual vold. Kvinner/jenter klapser (ørefik), slår og lugger sin partner både uten for og i en seksualisert situasjon – skjer det i en seksuell situasjon uten partnerens samtykke, er det faktisk seksual vold fra kvinner/jenter. 

Kvinner/jenter idealiserer romantisk kjærlighet som et av det viktigste aspektet av en kvinnes/jentes liv, å feile på det området er et stort nederlag – men faktisk så feiler de fleste, for romantikken varer ikke evig (selv om noen også er heldige). Og med at det romantiske ikke vedvarer, så vil altså det være en løsning å få mest mulig ut av forholdet – dermed bruker kvinner/jenter flere ulike strategier og manipulasjoner for nettopp å hevde seg selv (få det til å virke som om forholdet er romantiskt utad og ovenfor sine venniner), noe som ofte også medfører eller ender med psykisk og fysisk seksuell vold mot partneren i forholdet.

Mannen våkner om natten mens hun presser seg på ham – hun krever at han skal være intim med henne, hvis ikke må hun se seg om etter en annen. Noen ganger anklager hun ham for å være utro, og derfor ikke vil være intim. Men til slutt gi mannen seg, slik at han heller kan slappe av etter på. Mannen oppfylte hennes krav ut av en følelse av forpliktelse, men tilbake sitter altså en fornedret og voldtatt mann.

Samfunnets forordninger tilsier det samme uansett kjønn, at den som utsettes for trusler/manipulasjon (psykisk) eller ved hjelp av makt (fysisk) utsettes eller forledes til en seksuell handling som er i mot dennes egentlige vilje, er å anse som at utøveren (den som tvinger/manipulerer en annen) har begått voldtekt. Det spørsmålet man bør stille seg, er hvorfor så få kvinner egentlig blir dømt for seksuelle overgrep – kommer det av holdningen: “Ingen penis – ingen skade” eller “Menn kan ikke voldtas”. 


Så hva nå ?

Mitt tilsvar til de verste kommentarene:
Jeg en mannssjåvinist og kvinne hater?