Tenk før du handler, politiker!

Når demokratiet dør, på grunn av politiker diktatur – er veien til anarki ikke langt unna.

Så Demokratiet er egentlig bare noen skritt unna Anarkiet, men ikke like høylytt.

Når man ser politikernes handlingsmønstre og tankemønstre i dagens samfunn, er veien til forfallet kortere enn det var tidligere.

Når politikere ikke klarer å etterleve det de selv sier de ånder og lever for, likhet for alle – da er de alt på veien utfor stupet.

Når moralen blir dobbel moral, som følge av deres ytring om knebling av andres frihet – da blir de ikke bedre enn dem de ønsker å kneble.


Så jeg gjentar som tidligere:

«Ethvert menneske skal tilkjennes så mye frihet som er forenlig med en tilsvarende frihet for alle andre»

 

4 kommentarer
  1. Godt skrevet. Skummel utvikling. Håper du når ut til mange med dette innlegget. Er det ingen andre som ser? Hvilken endring er i ferd med å skje? Makt har blitt et skittent spill? Etikk og moral,hva er det? Handlinger og tanker går ikke hånd i hånd? Det er på tide at det at flere som«trener» på selvinnsikt og bevisstgjøring, kommunikasjon og reflekterer over vårt demokrati som er bygd over år.
   Ja, det ble noen tanker her på morraskvisten:) jeg ble litt engasjert… ønsker deg en fin dag:)

  2. Orkidedatter: Takk 🙂 Håper du har en flott dag. Ja når enkelte ønsker å kneble ytringsfriheten så er man på ville veier. Har mye å gjøre om dagen her, men måtte sjekke om det var lit liv her på bloggen 🙂

  3. Jeg har selv vært bekymret for innskrenkninger i både ytringsfriheten og flere andre grunnlovsfestede rettigheter i flere år. Spesielt dette med at enhvert individ er fullt og helt ‘eier’ av sitt eget liv og legeme, samt den økte overvåkningen.. De spiller bla.a på folks aversjon mot å motsi det politisk korrekte, og den slags herske- og manipulasjonsteknikker. Et klassisk eksempel, er jo hvordan det spilles på detrte med at “det har jo ingenting å si med økt overvåkning dersom en ikke har noe å skjule. -Det er da bare kriminelle som motsetter seg dette”. -Og da holder folk irriterende nok kjeft. Resultatet blir som den berømmelige frosken og vanngryta; Plasserer du den oppi når vannet koker, spretter den rett ut og vekk, men setter du den oppi mens vannet er lunket, for så å gradvis øke temp litt etter litt, vil den bli sittende til den koker ihjel. Folk ser altså ikke hva som skjer med disse stadige ‘baby-stegene’ i hht disse rettighetene, og det stresser meg seriøst skikkelig..

  4. Gry Henriksen: Ja, det kan være farlig å gå i mot det “politisk korrekte”, selv om det “politiske korrekte” så ofte tar feil – og bryter faktisk i mot det de sier de selv står for.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg