FREMTIDSHÅPET

Som Adam Weishaupt & Immanuel Kant, som er to av mine forbilder og helter – om du vil.

Så forsøker jeg så godt det lar seg gjøre å kjempe for fornuft og ytringsfrihet, men også i mot fordommer.

Som en del av dette er også et kritisk blikk på makthaverne og maktutøverne, altså politikere og statsforvaltning.

Jeg tror på opplysning, moralsk og etisk forbedring og forståelse, vil menneskeheten en dag innse at makt (politisk, forvaltningsmessige, byråkratiske eller på annen måte) over andre mennesker må begrenses til et minimum – lover og forordninger må settes ut i fra menneskelig syn og forståelse, slik at universale menneskerettigheter er det grunnleggende. 

Og da med spesiell vekt på barn og unge, da de vil være grunnfjellet for et samfunn uten grenser mellom land, etnisitet etc. – men med rot i idealer som tro på menneskets evner til selvforbedring, moralsk og etisk forståelse og innsikt i et samfunnsmessig perspektiv.

Intet er umulig, det umulige tar bare litt lengre tid – et skritt i mot fremtidshåpet, er et skritt frem i mot det som var umulig.

Vil du vite mer kan du lese det andre som er skrevet i denne kategorien: Mr. Duck

Det ga deg litt å tenke på, håper jeg.

 

2 kommentarer
  1. Om jeg var en observatør utenfra som bivånet aktiviteten på planeten som den berømte fluen på veggen, ville jeg nok desverre ikke gitt særlig med odds for at vi skulle kunne dra i land noe sånt.. Vi er så langt i fra de eneste livsformer universet har på lager, men jeg er faktisk langt fra like skråsikker når det kommer til hvorvidt vi iallefall tilhører toppsjiktet av den dummeste (ha ha)

  2. Gry Henriksen: At det er lang vei å gå, er sikkert – men faktisk så har vi tatt noen små skritt allerede. Jeg vil ikke oppleve det i min levetid, men å plante noe frø som kanskje kan spire og gro – det har alt blitt gjort. Men du må ikke fortvile – så lenge det er håp, så er det en mulighet.

   Vi er nok ikke alene i universet, vis vi er – så er det en jævla dårlig utnyttelse av plassen. Det store hindret for oss er ikke at det store avstander, men viljen til å legge ut på en reise – som ingen vil vite resultatet av. En utfordring som til nå verden ikke vil ta.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg