Likestilte partnere har mer SEX

Sex øker følelse båndet mellom partnere, og hjelper partnerne å vise sin kjærlighet til hverandre.

Men et problem er at SEX hyppigheten faktisk er dalende (nedadgående). I følge de undersøkelser som har blitt gjort. Å forklare hvorfor er ikke så lett, men det som fremkom som skilte seg ut, var de partnerskap der partnerne var likestilte – slik jeg så det ut i fra tall materialet og informasjonen som hadde blitt gitt. Men skal forsøke å forklare, så godt det lar seg gjøre.

To tidsmessige forhold kan forklare dette. For det første er faktisk færre mennesker i et partnerskap i dag enn før. Partnerne i et forhold har mer sex i gjennomsnitt enn det enkelte individer. Det betyr faktisk at flere enslige individer, har ikke så ofte sex – som mange tror. 

En annen grunn til at SEX hyppigheten er nedadgående (dalende), er at selv om partnere i et forhold har mer sex – så er de ikke likestilte, dermed går hyppigheten av SEX ned. Jo mer likestilte partnerne i et forhold er, desto mer SEX. Likevel er det noen partnerskap forhold der enkelt individene i forholdet fremdeles trives seksuelt, selv med skjevhet i likestillingen. 

Men en gruppe partnerskap forhold som faktisk skiller seg ut med økt SEX hyppighet, er i de partnerskap forhold der det var likestilling i delt daglig ansvar og utførelse av husarbeidet. I følge de undersøkelser som har blitt gjort.

Så for å forklare hvorfor de likestilte individene i et slik partnerskap forhold skulle ha noen større sex drift enn andre, lar seg ikke gjøre – da faktisk det ikke er kjønnsdriften alene som er grunnen for økt SEX hyppighet, men heller noe annet.

Faktisk det at de er likestilte i delt daglig ansvar og utførelse av husarbeidet, utgjør grunnen for økt SEX hyppighet. Dette kan da deles på flere faktorer i forhold til likestillingen i partnerskap forholdet.

For å nevne fire faktorer som bidrar økt SEX hyppighet for de partnerskap forhold der likestilling er delt daglig ansvar og utførelse av husarbeidet.

A. Delt daglig ansvar krever samarbeid, og samarbeid er grunnlaget for god SEX.

B. Delt daglig ansvar, frigjør tid – mer felles tid, muliggjør mer tid for SEX.

C. Delt daglig ansvar er rettferdig, og rettferdighet fører til et mer tilfredsstillende forhold mellom partnerne.

D. Delt daglig ansvar og fordelingen av husarbeidet gir begge parter mer fritid, selv om evt. en av partene skulle være hjemmeværende på grunn av barn eller mindre jobb byrde enn den andre part.

I dagens samfunn så er det jo slik at begge parter i et forhold, som oftest er i jobb – så sant ikke en av partene er hjemme for å ta vare på barn, eller har en mindre stilling enn en 100% stilling. Det er også ofte slik at arbeidstidene er forskjellige etc.. Derfor er det viktig at delt daglig ansvar og fordeling av husarbeidet, blir en selvfølge – det gir mer tid til begge parter i forholdet.

Delt daglig ansvar er rettferdig og viktig for parets sexliv, fordi en mangel på rettferdighet vil ofte føre til misnøye som tærer på den grunn relasjonen som egentlig burde være felles for begge parter. Samarbeid om det delt daglig ansvar er grunnlaget for et godt intimt forhold, uten samarbeide blir ikke “sengen klargjort” – slik at begge kan nyttiggjøre seg av den.

SEX handler om å uttrykke kjærlighet til partneren, men det handler også om glede – begge partnere sin glede. For å tilfredsstille partneren må du vite hva de vil og hva hver av dere finner sex behagelige – det betyr at samarbeid er viktig og muligens også det å inngå kompromisser slik at begge parters behov blir oppfylt. Noe jeg har skrevet om i andre blogg innlegg. 

Så de partnerskap der likestilling er det grunnleggende, og dermed at det er daglig delt ansvar og fordelingen av husarbeidet – Disse forholdene er bygget på rettferdighet, samarbeid og kommunikasjon som ikke bare gir positive følelser, men fører også til en “blomstrende” seksuell intimitet. 

Imidlertid er det faktisk slik at det i dagens par forhold, er slik at det er mange mangler i forhold til likestilling mellom partene. Mange av disse likestillings utfordringene kommer av inngrodde oppfatninger av manns/kvinne rollen i et forhold, og ikke minst i forhold til samfunns forordninger som vanskeliggjør eller bidrar negativt i forhold til likestilling i hjemmet.

Samfunnet som helhet har en stor utfordring for bedre tilrettelegging for muliggjørelsen av likestilling i forhold til partnerskapet i et forhold og i hjemmet. Men også i forhold til samfunnets lover og forordninger.

Ikke glem alt det andre skrevet om sex og samliv i kategorien her på min blogg: HELSE/SAMLIV

Så, hvordan er likestillingen i ditt partnerskap?

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg