Mat forbedrer den mentale helsen

Å spise visse rå grønnsaker, frukt og bær – så vil det bidra til bedre mental helse.

Det har blitt gjort omfattende tester, dette knyttes til de vitaminer, mineraler, antioksidanter, flavonoider etc. som da finnes i disse rå grønnsaker, frukt og bær. Flavonoider er stoffer som har en spesiell kjemisk sammensetning, men de har også svært forskjellige egenskaper. 

Og i disse spesifikke grønnsaker, frukt og bær finner man da antocyanidiner, isoflavoner og flavonoider som quercetin, kaempferol, naringenin og katekiner. Disse biokjemiske egenskaper er da til fordeler for din kropp og hjerne, men disse grønnsaker, frukt og bær må da være rå (ubehandlede). 

De 11 beste kildene til dette skal da være; 
Gulrøtter, Bananer, Epler, Spinat, Grapefrukt, Salat, Sitrusfrukter, Friske bær, Agurk, Kiwi og Løk.

Ved å spise slike grønnsaker, frukt og bær – rå (ubehandlet), vil det bidra til mindre depresjon, høyere positiv stemning og større tilfredshet med livet. De gir altså en positiv innvirkning på psykiske helse.

Ved hjelp av avanserte modeller som utelukket livsstil og demografiske forskjeller, var forskerne i stand til å isolere effekten av frukt og grønnsaker på den mentale helse. Og fant at inntak av disse bær, frukt og grønnsaker – ubehandlet (rå), så ble det altså registrert mindre depresjon, høyere positivt humør og tilfredshet til livet generelt.

Så dette er virkelig mat å tenke på neste gang du fyller opp mat kurven. Spise sunt og godt, samtidig bidra til bedre mental helse.

Ikke glem alt det andre skrevet om helse og utfordringer her på min blogg: HELSE/SAMLIV

Hvilke tanker gjør du deg om dette?

 

5 kommentarer
  1. Lite vitenskaplig hold i hva jeg mener om dette, men jeg føler meg ihvertfall bedre etter å ha spist mye bær i forrigårs. Så det var iallefall en anekdote 😛
   Kan hende at dette er stoffer som planten har utviklet som en stimulant, for å bli spist på rett tidspunkt og spre frøene sine?

  2. Jeg visste ikke at de måtte være rå, så da lærte jeg noe i dag også. <3
   Heldigvis liker jeg både frukt og bær best når de ikke er varmebehandlet uansett.
   Ha en god dag! :)))

  3. Ei_heks: Varme behandling (koking) eller frysing ødelegger noen de gode egenskapene, selv om mineraler og vitaminer fortsatt vil være der. Noen av de kjemiske forbindelsene blir brutt. Ha en fin helg 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg