Utdypning om “DEN GRUSOMME LISTEN”

 

Dette er et arbeide som har gått over flere år. Du bør kanskje begynne å lese WHO THE FUCK IS MR. DUCK – her bør du legge merke til min artikkel i fagbladet Fontene. Her nevner jeg blant annet et frittstående kontrollorgan. Se også brevet fra den gangen Justisminister Anders Anundsen fra 2015, hvor jeg er inne på kompetanse heving etc..

Når dette arbeidet startet så var de fleste i barnevernet villige til å prate om den flotte jobben de gjorde. Dette har endret seg betraktelig, da fakta har kommet på bordet. For barnevernet kunne da før aldri gjøre feil. Og det var intet kritikkverdig i det de gjorde – det har da flere innen barnevernet selv sagt og skrevet under på utallige ganger. Dette i fra “gulvet” og helt opp til BUFDIR direktør Mari Trommald.

Arbeidet med å få politikerne til å innse at barnevernet trenger en fundamental omstrukturering begynner i 2014. Et arbeide som da på går frem til høsten 2016. Altså før og etter at Barnevoldsutvalget ble satt ned i november 2015.

Alle politikerne som ble kontaktet fikk underbyggende dokumentasjon på at barn og unge ble utsatt for overgrep under tilsyn av barnevernet. Elementære rettigheter ble daglig brutt etc.  Vi får også “GLASSJENTA” 30. januar 2016 – avsløringen av barnevernet i Stavanger Aftenblad.

Men selv etter dette fornektet flere politikere at barnevernet hadde gjort noe galt, og ville ikke gjøre noe for disse barna.

Nå passer det å lese “DEN GRUSOMME LISTEN (OM OVERGREP MOT BARN)” Etter å ha lest denne, fortsetter du på denne utredning og oppsummering.

Sommeren 2017 leverer Barnevoldsutvalget sin endelige rapport. Hvor de har undersøkt 20 ulike saker i barnevernet – og funnet svikt og svik i mot barna i 20 av 20 undersøkte saker. Barnevoldsutvalget: Vårt nasjonale svik mot barna, Publisert: 21.jun.2017

Barnevoldsutvalget ble satt ned i november 2015 og hadde som mandat å avdekke om, i hvilken grad og på hvilken måte det offentlige tjenesteapparatet har sviktet i sin håndtering av saker der barn har vært utsatt for alvorlig vold og overgrep.

Utvalgets konklusjon er krystallklar. Barnevernet og det offentlige har for lite kompetanse, for lite samordning og for lite samarbeid. Tjeneste-personene mangler kunnskap om feltet og har sviktet på mange felt. Det har ført til at barn er blitt drept og utsatt for overgrep som kunne ha vært unngått.

Barnevoldsutvalget foreslår blant annet å sette ned en egen, fast undersøkelseskommisjon, innføre meldeplikt for overgripere, gjennomføre et eget kompetanseløft og innføre autorisasjonen innen barnevernet.

Barnevoldsutvalget har levert sin rapport, Publisert 22.06.2017.  

Som du selv ser har Barnevoldsutvalget fremlagt forslag på et uavhengig kontrollorgan “fast undersøkelseskommisjon”, som jeg da etterlyste allerede mye tidligere. Det samme gjelder da også “gjennomføre et eget kompetanseløft og innføre autorisasjonen innen barnevernet”, noe jeg tok opp i brev til justisministeren i 2015.

Jeg har da naturligvis også vært i kontakt med noen i Barnevoldsutvalget, i forhold til det arbeidet jeg gjorde. Med at jeg jobbet på to fronter samtidig, både med barn og unge under barnevernet – men også det som skjer av overgrep mot barn og unge ellers i samfunnet.

I løpet av disse årene har jeg blitt drapstruet, trakassert etc.. Jeg har blitt forsøkt latterliggjort for det arbeidet jeg har gjort, men den som til sist har vist seg å ha rett – det er undertegnede (meg). Men det har kostet meg dyrt, veldig dyrt – jeg må holde min identitet skult, jeg må være forsiktig med å så mye.

På toppen av dette har jeg naturligvis blitt meget sliten (psykisk), som følge av trusler, trakassering – men også med det politiske presset. Og trolig også alle de grufulle sannhetene man har fått høre av utsatte barn og unge (psykiske og fysiske overgrep). Men som sagt jeg har blitt en “person non grata”, i det politiske og hos enkelte statlige forvaltningsorgan.

Men se nå på hva disse politikerne som har hevdet at de tenker så mye på barn og unge. Har de satt i gang noen tiltak slik som; en undersøkelseskommisjon eller innføre autorisasjonen innen barnevernet. NEI ! (sist jeg sjekket)

De er i innledningen til å ta initiativ til å legge til rette for å gjennomføre et eget kompetanseløft innen barnevernet. 

Et annet innlegg som kan være aktuelt å lese: KOM HIT – SÅ SKAL JEG BARE VOLDTA DEG LITT. FOR DET HAR DU JO IKKE VONDT AV.

En ting som fortsatt varmer og inspirerer meg i dette arbeidet, er brevet H.M. Kongen sendte meg, i forbindelse med min redegjørelse til ham om de barn og unge som før og nå opplever overgrep og brudd på sine rettigheter mens de er under barnevernet. Min redegjørelse til H.M. Kongen er datert 3. november 2015 altså 10 dager før Barnevoldsutvalget ble oppnevnt den 13. november 2015.

Jeg håper at dette har vært en gjennomgang/oppsummering slik som ytret ønske om til meg pr. e-mail.

Og husk at når du henvender deg til meg, så har jeg taushetsplikt. Alle henvendelser behandles konfidensielt og anonymiseres.

Vil du vite mer kan du lese det andre som er skrevet i denne kategorien: Mr. Duck

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg